جاذبه های بوئین زهرامعرفی بوئین زهرا

روستای چلمبر

روستای چلمبر

چلمبر. (اِخ ) دهی است جزء دهستان خرقان شرقی بخش آوج شهرستان بوئین زهرا قزوین که سردسیر و کوهستانی است و 287 تن سکنه دارد، آبش از چشمه سار. محصولش غلات و باغات . شغل اهالی زراعت و بافتن گلیم و جاجیم وراهش مالرو است . (از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 1).

برخی روایات درباره معنای لغوی چلمبر حاکی از این است که با توجه به این که منطقه این روستا انباری از گیاهان دارویی و ذخایر معدنی مفید است و در گذشته زیستگاه انواع گونه های حیوانی بصورت گله ای بوده از جمله قوچ کوهی (که آخرین نمونه آن در سال 1342 توسط یکی از اهالی روستا شکار شده و هنوز هم شاخ های فوق العاده زیبای  این قوچ کوهی موجود است و بر سر در خانه حاج ابراهیم علی خلج معروف به حاج خلج نصب شده  است.) نام این روستا از ترکیب دو کلمه بوجود آمده : 

  (چل : به معنای دشت و صحرا و کوه)

(انبار : در این جا به معنای انباری که شامل موارد فوق الذکر است)

ترکیب دو کلمه چل و انبار ( چل انبار ) به مرور زمان تبدیل به کلمه چلمبر شده که نام امروزی این روستا می باشد.

 

سد چلمبر

مسیر های سفر به روستای چلمبر

دو مسیر دستیابی به این روستا از شهرستان بویین زهرا وجود دارد:

مسیر اول : این مسیر نسبتا طولانی بوده ولی شما در مسیر خود شاهد باغات و جنگل های زیبا در حاشیه رودخانه حاجی عرب خواهید بود و از مسافرت خود لذت خواهید برد.

از شهرستان بویین زهرا به سمت غرب حرکت کرده و به شهر تاریخی سگزآباد می رسید که  تپه ای باستانی با قدمت 8000 ساله در دل خود دارد از این شهر مسیر خود را به سمت جنوب تغییر داده و در ادامه راه به روستای زیبا و سرسبز رودک می رسید که یکی از روستاهای پر طرفدار این منطقه در بحث تفریح و طبیعت گردی می باشد پس از گذشتن از این روستا و روستاهای رستم آباد و یریجان مسیر خود را به سمت دیگر رودخانه یعنی سمت شرق تغییر می دهید که در این تغییر مسیر به دلیل عدم وجود پل بر روی رودخانه حاجی عرب احتمال اینکه شما با مشکل عبور از رودخانه مواجه شوید  زیاد است.

با گذر از قسمت غربی رودخانه به سمت شرق و طی کردن مسیر کوتاه به جاده خاکی چلمبر می رسید که این نقطه ، محل شروع دره ای نسبتا طولانی می باشد که اهالی این منطقه این دره را با نام (کهلیک بولاغی) می شناسند. در ادامه مسیر وقتی این دره به پایان برسد شما به یک  دو راهی می رسید که جاده سمت راست شما را به  روستای زیبا و پر آب حاجی عرب هدایت می کند و جاده سمت راست را که ادامه دهید به یک قشلاق زیبا می رسید ، که می توانید محصولات لبنی ناب از جمله ماست گوسفندی و سرشیر و کره گوسفندی و روغن حیوانی را که توسط عشایر این قشلاق تهیه شده فراهم کنید.

پس از گذشتن از این قشلاق ، آرام آرام جنگل های کوچک و باغات روستای چلمبر نمایان می شود که در دو طرف جاده کوههای سربه فلک کشیده با صخره های فوق العاده بزرگ و زیبا این جنگل های کوچک را در آغوش خود گرفته اند.

سد چلمبر

برای آن دسته از اهالی روستای چلمبر که با مهاجرت های خود درخشکسالی های چندین سال پیش در  شهر های مختلف پراکنده شده اند طی کردن این مسیر یعنی جنگل های کوچک در آغوش صخره های تیز یک مسیر خاصی است و حس عجیب و غریبی به آنها دست می دهد شاید این حس عجیب و غریب به خاطر وجود محوطه های باستانی آشاقی کند 1 و 2 در این مسیر می باشد. ( این دو اثر باستانی در فهرست آثار ملی ایران به ثبت ملی رسیده و مربوط به دوران های تاریخی پس از اسلام می باشد برای اطلاعات بیشتر منتظر مقاله چلمبر و زلزله و آثار باستانی باشید.)

پس از گذشتن از این مسیر که معروف به آشاقی کند است و یک سربالایی نسبتا تند محوطه کشاورزی زیبا (به نام قس سبه ) و به دنبال آن روستای زیبای چلمبر با عکس زیبایی که در زیر آمده است در جلوی چشمان شما عشوه گری می کند.

 مسیر دوم : این مسیر نسبت به مسیر اول خیلی کوتاه بوده و شما مشکل عبور از رودخانه را ندارید و با 40یا50 دقیقه رانندگی به روستای چلمبر می رسید.

از مرکز شهرستان بویین زهرا به سمت جنوب غربی حرکت کرده و با گذر از روستای پر درخت امیر آباد نو که یکی از مراکز تولید انواع نهال پیوندی می باشد و روستای تفک و ادامه مسیر جاده آسفالته به جایی می رسید که همان ابتدای دره کهلیک بلاغی است و در بالا توضیح داده شده است ادامه مسیر از ابتدای دره کهلیک بلاغی تا روستای چلمبر در توضیحات مسیر 1 چند سطر بالاتر توضیح داده شده است.

موقعیت روستای چلمبر بر روی نقشه جغرافیایی

جهت مشاهده موقعیت جغرافیایی روستای چلمبر بر روی نقشه های جی پی اس بر روی لینک زیر کلیک کنید:

مشاهده روستای چلمبر بر روی نقشه جی پی اس ایران

 

تصاویری از روستای زیبای چلمبر

 

 

منابع:

1. وبلاگ روستای زیبا و خوش طبیعت چلمبر [www.chalambar.blogfa.com]

2. دهکده زیبا و باستانی چلمبر [www.chalambar41.blogfa.com]

3. روستاهای ایران [www.iranvillage.ir]

گردآوری و بازنشر: یک جهانگرد

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 5 =

دکمه بازگشت به بالا